DİYET MARKET Glutensiz Çiğ Karabuğday Tanesi 250 gr (Greçka)

DİYET MARKET Glutensiz Çiğ Karabuğday Tanesi 250 gr (Greçka)

0.0
Stok (19999)
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi

DİYET MARKET Glutensiz Çiğ Karabuğday Tanesi 250 gr (Greçka)

DİYET MARKET Glutensiz Çiğ Karabuğday Tanesi 250 gr (Greçka)

0.0
Hızlı Gönderi
24 Saatte Kargoda
Listeme Ekle
Stok (19999)
%100
Diyet Market
Mağaza Detay
Diyet Market Glutensiz Çiğ Karabuğday Tanesi 250 gr
İster en sevilen besinlerle dolu sınırsız bir beslenme, isterse de en sıkı diyet programlarından biri olsun… Tahıllar, vücudun günlük gıda ihtiyacı için temel ve hatta yeri doldurulamaz yegane besin öğeleri arasında yer alıyor. Peki, görünümü ve besleyicilik özelliğiyle tam anlamıyla tahıla benzeyen; ama aslında tahıl grubunda yer almayan alternatif bir besin de olamaz mı? Elbette olur, hatta adını daha önce çok sık duymuş bile olabilirsiniz. Bu besin, karabuğdayın ta kendisi!

Kinoa ve chia gibi psödo-tahıllar (yalancı tahıl) grubuna giren karabuğday, yüksek besin değeri ve glutensiz içeriğiyle glutenli mamullere güçlü bir alternatif olarak yükselişini sürdürüyor. Üstelik lezzeti ve hafifliğiyle, asla gluten tüketmemesi gereken çölyak hastalarının beraberinde, beslenmesine dikkat eden lezzet tutkunlarının da favorisi oluyor. Diyet Market Glutensiz Çiğ Karabuğday ile güvenle tüketebileceğiniz, yüzde 100 glutensiz, katkısız ve koruyucusuz karabuğdaya erişmek ise bir “sipariş onayı” kadar kolaylaşıyor! 

Karabuğday Nedir?
Karabuğday adlandırması, Kuzey Avrupa ve Asya’da oldukça yaygın tüketilen greçka adlı bir bitkinin tohumları için kullanılıyor. Adı buğday olmasına karşılık buğdaygiller familyasına ait olmayan bu tohum çeşidi, tadı ve görünümü itibarıyla tahıldan farksız bir izlenim veriyor. Damakta ise fındık, nohut ve fıstık tadının birleşimine benzer bir tat bırakıyor.

Diyet Market Glutensiz Çiğ Karabuğday Nasıl Yapılır?
Diyet Market Glutensiz Çiğ Karabuğday, Türkiye’de tarımının yaygın olmaması ve ürün özelinde glutensiz işleme tesisleri bulunmamasından dolayı yurt dışından tedarik ediliyor. Bu doğrultuda ürün, yüksek kaliteli ve glutensiz sertifikalı üretimin yapıldığı Rusya’dan ithal olarak satışa sunuluyor. Karabuğdayın doğal glutensiz yapısının korunması için tüm üretim süreci, baştan sona sadece glutensiz mamullerin işlem gördüğü özel hatlarda yürütülüyor. Son adımda ise ürünler hiçbir katkı ve koruyucu madde ilave edilmeksizin, çiğ halde paketlenerek tüm besin değeri ile sofralara ulaşıyor.

Karabuğday Özellikleri ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?
Karabuğday, güvenli bir karbonhidrat kaynağı olmasının yanı sıra protein ve lif içeriğiyle de dengeli bir tüketim sağlıyor. Yaklaşık yüzde 15 oranında protein içeren tohumlar, bu yönüyle vegan beslenmesinden diyetlere kadar pek çok farklı beslenme disiplini için ideal bir besin olma özelliği taşıyor. Karabuğdayın içerdiği lif oranı ise yüzde 10’u buluyor. Bu sayede bir yandan uzun süre tok kalmaya yardımcı olurken, diğer yandan sindirim sisteminin normal düzeydeki işleyişini de destekliyor.

Aynı zamanda güçlü bir mineral kaynağı olan karabuğday; içerdiği magnezyum, demir, fosfat, manganez ve bakır gibi değerli bileşenlerle vücudun günlük ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunuyor. Formülündeki doğal yağ asitleriyle de hücresel faaliyetlere katkısı bakımından çok daha işlevsel bir yapı kazanıyor. Böylece tüm bileşenleriyle yüksek etkili bir tüketim ayrıcalığı sunuyor.

Karabuğday Ne İşe Yarar?
Hedefe yönelik beslenme programlarında kas kaybetmeden form kazanmaya yardımcı oluyor.

Düşük glisemik indeksi ile şeker seviyesindeki ani değişimleri önlüyor.

İçerdiği liflerle hızlı acıkma sorununu önlüyor ve sindirim dostu bir özellik kazanıyor.

Vegan beslenmesinde günlük protein ihtiyacını karşılamak için güçlü bir alternatif sunuyor.

Vücudun günlük mineral ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunuyor.

Lezzeti ve çeşitli tüketim olanaklarıyla keyifli bir tüketim sağlıyor.

Karabuğday Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
Salatalara ilave ederek öğünlerinizin besleyiciliğini ve doyuruculuğunu artırabilirsiniz.

Karabuğday pilavı ve lapa gibi tok tutucu tarifler hazırlayabilirsiniz.

Yoğurtla karıştırıp çeşitli baharatlarla zenginleştirerek, lezzetli mezeler elde edebilirsiniz.

Et ve sebze yemeklerine ilave edebilirsiniz.

Çorba yapımında kullanabilirsiniz.

Hamur işlerinde yardımcı malzeme olarak tercih edebilirsiniz.

Çiğ Karabuğday Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Karabuğday, piştiğinde çiğine oranla üç katı büyüklüğüne ulaşıyor. Bu doğrultuda da bir ölçek karabuğday için iki ölçek su kullanılması yeterli oluyor. Tariflerde porsiyon hesaplaması yapılırken, ürünün piştikten sonraki hacmini göz önünde bulundurmak gerekiyor. “Karabuğday nasıl pişirilir?” sorusunun yanıtı ise şu şekilde: Ürünün önce yıkanarak iyice temizlenmesi, ardından da 15 dakika kadar haşlanması gerekiyor. Ancak pilav ile tümüyle aynı şekilde, yağda kavrularak ve su eklenerek de pişirilebiliyor.

Çiğ Karabuğdayın Saklama Koşulları Nedir?
Çiğ karabuğday, kuru gıda olması bakımından tazeliğini diğer tahıllar gibi uzun süre boyunca koruyabiliyor. Ancak bunun için ürünü nem ve yüksek sıcaklıktan uzakta, doğrudan ısı ve ışık almayacak şekilde serin bir yerde muhafaza etmek gerekiyor. Ürünü dilerseniz kendi ambalajında, dilerseniz de kapaklı bir kaba aktarıp ağzı kapalı olarak saklayabilirsiniz.

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler